رادیاتور شوفاژ معمولاً از فلزاتی مانند آلومینیوم، مس یا فولاد ساخته می شود. آنها دارای یک سری لوله های نازک هستند که از طریق آن مایع داغ جریان می یابد. لوله ها گرما را به پره های فلزی اطراف خود منتقل می کنند. پره ها به افزایش سطح تماس دستگاه با هوا کمک می کنند. هوا گرمای پره ها را جذب می کند و سپس به محیط اطراف منتقل می کند. به دو صورت ساخته می شوند:
رادیاتور های مدل پنلی
از دو ورق فلزی تشکیل شده اند که آب گرم یا بخار از بین آنها جریان می یابد. رادیاتورهای پنلی نسبتاً ارزان هستند و می توانند در طیف گسترده ای از اندازه ها و طرح ها تولید شوند. با این حال، آنها ممکن است به اندازه سیستم های گرمایشی پره ای بادوام نباشند.
شوفاژ پره ای
یکی از قدیمی ترین و محبوب ترین انواع رادیاتورها است. آنها از پره های فلزی تشکیل شده اند که آب گرم یا بخار از بین آنها جریان می یابد. پره ها می توانند به صورت جداگانه یا به صورت یکپارچه ساخته شو
انواع شوفاژ بر اساس کارکرد آنها
شوفاژ: انتقال گرما در محیط
رادیاتور یا شوفاژ پنلی
این تجهیزات گرمایشی بر اساس کارکردی که دارند به دو دسته کلی تقسیم می شوند که خریداران می توانند قبل از خرید به نوع آن توجه کرده و سپس بر اساس علاقه مندی هایشان محصول مورد نظر خود را انتخاب کنند، که عبارتند از:
شوفاژ گرمایشی
شوفاژ گرمایشی از یک شبکه لوله کشی تشکیل شده است که آب گرم یا بخار از آن عبور می کند. آب یا بخار گرمای خود را به دیواره های رادیاتور منتقل می کند و دیواره های رادیاتور گرما را به محیط اطراف منتقل می کنند و دارای مزایای زیر است:
کارآمد هستند و می توانند گرمای زیادی را با مصرف انرژی کمتر تولید کنند. بادوام هستند و می توانند سال ها بدون نیاز به تعمیر یا نگهداری دوام بیاورند. می توانند در طیف گسترده ای از اندازه ها و طرح ها موجود باشند.
شوفاژ برقی
می توانند در طیف گسترده ای از اندازه ها و طرح ها موجود باشند از یک المنت حرارتی تشکیل شده است که با برق گرم می شود. المنت حرارتی گرمای خود را به دیواره های رادیاتور منتقل می کند و دیواره های آن گرما را به محیط اطراف منتقل می کنند و دارای مزایای زیر است:
نصب و راه اندازی آسانی دارند، می توانند در هر مکانی نصب شوند، نیاز به تعمیر و نگهداری کمی دارند، انواع مدل ها بر اساس جنس آنها، از جنس های آلومینیوم و فولاد ساخته می شوند.
رادیاتور آلومینیومی
از آلومینیوم ساخته شده اند و یکی از محبوب ترین انواع رادیاتورها در جهان هستند. آنها سبک، بادوام و کارآمد هستند. با این حال، آنها می توانند گران تر از سایر محصولات باشند، آنها نیز از انواع مختلفی ساخته می شوند:
آلومینیومی تمام دایکاست: از یک تکه آلومینیوم ساخته شده اند. آنها محکم و بادوام هستند، اما ممکن است گران تر از سایر انواع رادیاتورهای آلومینیومی باشند.
آلومینیومی اکسترود شده: از یک لوله آلومینیومی ساخته شده اند که به شکل های مختلف اکسترود شده است. آنها نسبتاً ارزان تر از تمام دایکاست ها هستند، ممکن است استحکام کمتری داشته باشند.
آلومینیومی دایکاست اکسترود شده: این شوفاٰژها از ترکیبی از دو روش دایکاست و اکسترود ساخته شده اند. آنها مزایای هر دو روش را دارند، یعنی استحکام و دوام سیستم های تمام دایکاست و قیمت مناسب رادیاتورهای اکسترود شده.
رادیاتور فولادی
از فولاد ساخته شده اند و نسبتاً ارزان هستند. آنها همچنین بادوام و کارآمد هستند. با این حال، آنها می توانند سنگین تر از جنس های آلومینیومی باشند و بر اساس نوع ساخت به دو دسته تقسیم می شوند:
فولادی پنلی : از دو ورق فولادی تشکیل شده اند که آب گرم یا بخار از بین آنها جریان می یابد. آنها نسبتاً ارزان هستند و می توانند در طیف گسترده ای از اندازه ها و طرح ها تولید شوند.
فولادیپره ای : از پره های فولادی تشکیل شده اند که آب گرم یا بخار از بین آنها جریان می یابد. آنها نسبت به رادیاتورهای پنلی بادوام تر هستند، اما ممکن است گران تر باشند.
شوفاژ چدنی
از چدن ساخته شده اند و بسیار بادوام هستند. با این حال، آنها می توانند سنگین باشند و گرمای کمتری نسبت به سایر انواع دستگاه های گرمایشی تولید کنند. جنس آنها فولادی یا آلومینیوم می باشد و از نظر نوع ساخت به دو دسته پره ای و پنلی تقسیم می شوند. همچنین، در انواع مختلفی از لحاظ اندازه و شکل وجود دارند. آنها می توانند به صورت زمینی، دیواری یا قرنیزی نصب شوند.
رادیاتور شیشه ای
از شیشه ساخته شده اند و ظاهری مدرن و شیک دارند. آنها همچنین کارآمد هستند و می توانند در طیف گسترده ای از رنگ ها و طرح ها موجود باشند. با این حال، آنها می توانند گران تر از سایر انواع آنها باشند و بر اساس نوع نصب به دو دسته تقسیم می شوند:رادیاتور شیشه ای زمینی : این رادیاتورها روی زمین نصب می شوند. آنها ظاهری مدرن و شیک دارند و می توانند برای گرمایش فضاهای بزرگ استفاده شوند.
شیشه ای زمینی: روی زمین نصب می شوند. آنها ظاهری مدرن و شیک دارند و می توانند برای گرمایش فضاهای بزرگ استفاده شوند.
شیشه ای دیواری: روی دیوار نصب می شوند. آنها فضای کمتری نسبت به رادیاتورهای زمینی اشغال می کنند و می توانند برای گرمایش فضاهای کوچکتر استفاده شوند.
بیشتر بخوانید: رادیاتور های مدل پنلی
- ۰۲/۱۱/۳۰